T: +31 (0)182 640 964 · E: sales@profound.nl · support@profound.nl

Trillingsmetingen

Trillingsmetingen conform SBR
VIBRA+

Profound VIBRA-serie

Combineer een gevoelige 3D-sensor met een compacte, spatwaterdichte unit, inclusief high-performance processing, en het resultaat levert ongeëvenaarde prestaties bij het monitoren van trilingen.

Met een VIBRA model uit de VIBRA-serie meet u continu en nauwkeurig trillingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld verkeer, hei- of sloopwerkzaamheden en explosies. Door het registreren van trillingen kunt u objectief en conform de geldende richtlijnen, het risico op schade aan gebouwen en gevoelige apparatuur beoordelen. Met een VIBRA+ model kunt u tevens hinder voor personen meten en beoordelen. De trillingswaarden worden continu gemeten, opgeslagen en direct weergegeven op het display.

De nieuwe robuuste IP65 behuizing is compact, licht en gemakkelijk draagbaar, zodat systemen op meerdere meetpunten gemakkelijk en snel kunnen worden verplaatst. Het systeem werkt op een interne accu en kan gedurende een aantal weken onbemand en ononderbroken meten. Alle VIBRA modellen zijn voorzien van een geïntegreerd 4G-modem, inclusief terugvalopties naar andere netwerken. Online verbinding en visualisatie van gegevens was nog nooit zo gemakkelijk. Met de Remote Settings functie op vibramonitoring.com kunt u een aantal meetinstellingen wijzigen van
een VIBRA+ welke meet in het veld.

De Profound VIBRA-serie bestaat uit de VIBRA en de VIBRA+. Elk model voldoet aan de systeemspecificaties ui tde DIN 45669-1 en meet afhankelijk van het model conform nationale en internationale richtlijnen, zoals SBR – deel A:2017 en B, DIN 4150 – 2 en -3, BS 5228-2, BS 7385-2, SS 460-49 66/61, AS 2187.2.

Indien uw onderneming KOMO BRL 5023 gecertificeerd is, kunt u met de VIBRA+ trillingsmetingen conform SBR-deel A en B uitvoeren. Ook kunt u met een VIBRA+ metingen verrichten inclusief de gewenste data uitvoer conform Beleidsregel Trilingshinder Spoor (BTS:2014).

Neem vrijblijvend contact op met ons verkoopteam voor meer inforrmatie over de VIBRA-serie en de verschillende modellen via sales@profound.nl

Profound is al ruim 25 jaar toonaangevend op het gebied van trillingsmeetapparatuur. Met een systeem uit de Profound VIBRA-serie beschikt u over een uniek en betrouwbaar instrument om trillingen continu en accuraat te registreren en direct te presenteren.

In het kort

 • Continu en online monitoren van trillingen met directe weergave meetdata in 3 richtingen in het veld
 • Real-time interpretatie en verificatie van de trillingsniveaus conform SBR trillingsrichtlijn deel A “Schade aan gebouwen” en bij een VIBRA+ ook deel B “Hinder voor personen”
 • Tevens conform DIN 4150-2, DIN 4150-3 en o.a. BS 5228-2, BS 7385-2, SS 460 48 61 en voor trillingen veroorzaakt door explosies conform o.a. SS 460 48 66 en AS 2187.2
 • Optioneel: vergroot bereik tot 315 Hz
 • Uitvoer voor BTS (Beleidsregel Trillinghinder Spoor) 2014
 • Wekenlang onbemand operationeel
 • Gebruiksvriendelijk in het veld en professionele en directe (grafische) presentatie van de monitoringresultaten.
 • Draadloze, automatische data-overdracht via geïntegreerd modem
 • Flexibel: directe SMS-alarmering en e-mail
 • Ringgeheugen inclusief buffer in server mode
 • Smart alarm (frequentie-afhankelijk snelheidsalarm)
 • Real-time systeem- en meetdata upload naar een eigen FTP server of vibramonitoring.com
 • Continue PC Trace Recorder: volledig meetsignaal
 • GPRS zoekfunctie ‘Search Networks’ in de VIBRA; detectie van netwerkproviders met de sterkste signaalsterkte op locatie

Features afhankelijk van gekozen VIBRA model

Bediening

Het uitvoeren van een meting is eenvoudig: bevestig de 3D geofoon aan het meetobject, stel de VIBRA in en start de meting. Het systeem kan op locatie of via de pc software eenvoudig worden ingesteld.
Gedurende de meting verschijnt alle relevante informatie op het display zoals tijd en tijdsinterval, de trillingspiekwaarden inclusief de frequentie van de 3 meetrichtingen. Ook de tot op dat moment hoogst gemeten trillingen zijn direct te controleren.

U kunt voor de snelheid een alarmniveau instellen op de VIBRA. Alarmeringen worden verstuurd via SMS. Voor een alarm op het project kan ook de draadloze alarmlamp worden gebruikt. De VIBRA+ heeft daarnaast een alarm voor versnelling, verplaatsing of een frequentie-afhankelijk snelheidsalarm conform SBR en kan ook alarmeringen versturen via SMS of internet / e-mail..

Real-time monitoring

Real-time monitoring en analyse

Elk VIBRA model kan automatisch de meetdata en systeeminformatie via het geïntegreerde 4G modem (inclusief terugval op andere netwerken)uploaden voor real-time online monitoring. Met een VIBRA+ kunt u de data ook laten uploaden naar een eigen FTP-server of verzenden naar uw eigen pc via mail. Profound biedt een turnkey online monitoring service aan via www.vibramonitoring.com.

Om de meetdata direct uit te lezen, kan een VIBRA model via USB op een pc worden aangesloten, ook tijdens het meten. In de meegeleverde software worden de data direct in overzichtelijke grafieken gepresenteerd. U kunt deze ook eenvoudig exporteren naar een .csv file. Met de Remote Control software is het ook mogelijk om op afstand in te loggen op elk VIBRA model.

Toepassing

Met een systeem uit de Profound VIBRA-serie meet u continu en nauwkeurig trillingen, veroorzaakt door verkeer, hei- of sloopwerkzaamheden en explosies. Door het registreren van trillingen kunt u objectief en conform de geldende richtlijnen, het risico op schade aan gebouwen en gevoelige apparatuur evenals hinder voor personen beoordelen.

Inmiddels zijn honderden Profound VIBRA-systemen wereldwijd ingezet op projecten waaronder:
Aanleg metro Noord-Zuidlijn, Amsterdam
Bouw nieuw station Rotterdam Centraal
Crossrail project, Londen
Monitoring Rijksdag Berlijn
Uitbreiding metronetwerk Sydney

Academy

Speciaal voor gebruikers die met het VIBRA+ systeem werken, heeft de Profound Academy de opfriscursus “Trillingsmetingen conform SBR met de VIBRA+” ontwikkeld. De cursus duurt één dag en er zullen diverse onderwerpen worden behandeld. U krijgt nuttige informatie en tips, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw VIBRA+ systeem.

Klik hier voor meer informatie.

Download

Download de VIBRA brochure

Neem voor de laatste informatie contact met ons op via sales@profound.nl