T: +31 (0)182 640 964 · E: sales@profound.nl · support@profound.nl

Geomonitoring

Geotechnische Monitoring
IS-systeem

Het Profound Intelligente Sensor Systeem, is een effectieve tool voor de precisiemonitoring in de geotechniek. Real-time meetdata online of op uw pc maakt het mogelijk om uw project op afstand te monitoren. Al meer dan 25 jaar wordt het unieke en betrouwbare IS-systeem waaronder het IS-gesloten vloeistof waterpassysteem succesvol gebruikt in een groot aantal monitoringsprojecten wereldwijd.

Het IS-systeem combineert geavanceerde netwerktechnologie met bestaande kostenbesparende technieken. Andere voordelen zijn de snelle en eenvoudige installatie, de digitale verwerking en de minimale benodigde tijd en inspanning om frequent een hoog aantal sensoren uit te lezen.

In het kort

 • Hoge nauwkeurigheid: 24 bit A/D conversie, volledig digitale transmissie
 • Flexibel: tot 25 verschillende IS-sensoren in 1 netwerk
 • Kostenbesparend:
  – Snelle en eenvoudige installatie
  – Minimale tijd en inspanning om frequent deze sensoren uit te lezen
  – Eenvoudig te repareren en te verlengen (4-draads, kleur gecodeerde kabel)
  – Kalibratiedata opgeslagen in de sensor
 • Real-time project monitoring op afstand
 • Intelligente Sensor Technologie

Afhankelijk van de gestelde projecteisen is het IS-systeem een volledig digitaal netwerk van Intelligente Sensoren verbonden aan een IS-module of stand alone met een batterijhouder.

Slechts één netwerkkabel verbind de “Intelligente Sensoren” waarbij de afstand tussen de meetpunten in totaal tot 500 meter kan bedragen.

Lees meer over:

Bediening

Met de volledig digitale IS-module in combinatie met de IS-field unit kunt u rechtstreeks in het veld een geotechnisch monitoring netwerk opzetten (tot 25 meetpunten). De IS-module levert de stroom voor dit netwerk en fungeert als data logger, verzendstation en data backup.

De IS-module wordt van stroom voorzien door een Lithium batterij en een ingebouwd zonnepaneel. De energiewinning via het geïntegreerde zonnepaneel garandeert een optimaal gebruik van de beschikbare stroom. De combinatie van zowel een batterij als zonnepaneel maken een efficiënte werking van de IS-module in het veld mogelijk. De module kan ook permanent aan het stroomnet worden gekoppeld, de interne batterij doet dan dienst als UPS.

Dataverwerking

Door gebruik van een draadloze, ingebouwde 4G-verbinding kan de IS-module rechtstreeks uploaden naar een willekeurige FTP-server of de meetdata op vooraf ingestelde intervallen via e-mail naar een pc verzenden voor verdere verwerking. Zo wordt een uitstekende mogelijkheid voor real-time monitoring op afstand geboden.

U kunt snel en eenvoudig de meetresultaten exporteren of grafisch weergeven op een Windows PC en het IS-systeem afstemmen naar uw eigen behoeften.

Toepassing

Typische toepassingsgebieden zijn de monitoring van zettingen, waterspanningen, belastingen en krachtmetingen.

Verschillende type metingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd in 1 netwerk (bijv. loadcellen, strain sensoren of waterspanning) aangezien iedere sensor is uitgerust met de Intelligente Sensor (IS) technologie.