T: +31 (0)182 640 964 · E: sales@profound.nl · support@profound.nl

Academy

Profound biedt een breed aanbod in trainingen op het gebied van paaltesten, trillingsmeetapparatuur en de overige geotechnische monitoringssystemen van Profound.

Deelnemers krijgen een introductie in de basisprincipes van de techniek waarop de apparatuur is gebaseerd, het verwerken en analyseren van de meetsignalen. Hierdoor kunnen zij hun kennis naar een hoger niveau trekken en het meeste uit de meetapparatuur halen. Elke training omvat zowel theorie als toepassingen in de praktijk.

We streven ernaar om de cursusmaterialen up to date te houden, wat betekend dat altijd de nieuwste apparatuur en softwareversies worden gebruikt. De cursusleider is altijd een specialist of engineer met veel ervaring in het veld van civiele en geotechnische techniek.

Na het bijwonen van een training heeft u meer kennis van de techniek, het product, de software en alle opties wat betreft de toepassing. Na het succesvol afronden van een training, ontvangt de deelnemer een Profound Academy Certificaat. Bovendien ontvangen de deelnemers een syllabus met handouts van de presentaties en relevante publicaties.

De groepsgrootte is beperkt tot 10 personen. Neem voor aanvullende informatie of een in-company training op maat contact op met: academy@profound.nl

Cursussen

VIBRA cursus

Speciaal voor gebruikers die met het VIBRA+ systeem werken, heeft de Profound Academy de opfriscursus “Trillingsmetingen conform SBR-A:2017 met de VIBRA+” ontwikkeld. De cursus duurt een middag en er zullen diverse onderwerpen worden behandeld. U krijgt nuttige informatie en tips, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw VIBRA+ systeem.

Datum: dinsdag 26 mei 2020
Locatie:
 Waddinxveen, Nederland
Taal: de cursus is Nederlandstalig.

Mocht u voor meerdere medewerkers van uw bedrijf geïnteresseerd zijn om een opfriscursus te volgen, dan kan in overleg ook een andere datum worden vastgelegd.

In het kort:
De belangrijkste onderwerpen van deze cursus zijn:

 • Regelgeving rondom trillingsmetingen, nieuwe SBR-A:2017
 • Het praktisch instellen en uitvoeren van een trillingsmeting conform SBR-A met de VIBRA+
 • Verwerken van data conform SBR-A
 • Tevens worden de onderdelen van de rapportage besproken

Klik hier om te vragen naar het cursusprogramma en het inschrijvingsformulier.

Inclinometer cursus

Datum: dinsdag 20 maart 2018
Locatie:
 nader te bepalen
Taal: de cursus is Engels/Nederlandstalig.

Inclinometingen, ook wel hellingsmetingen genoemd, zijn belangrijk binnen de Geotechnische Monitoring. Met behulp van Inclinometingen kunnen horizontale deformaties in de grond, in gebouwen of op kunstwerken worden gemonitord. Metingen geven een duidelijk beeld van verplaatsingen in de loop van de tijd door de diepte, richting, grootte en mate van de verplaatsing regelmatig vast te leggen.

Inclinometingen in de praktijk
Een inclinometing wordt bijvoorbeeld toegepast om de stabiliteit van damwanden te monitoren door de doorbuiging en rotatie van die damwand te meten. Daarbij kan de grondverplaatsing worden gemonitord, die mogelijk problemen zouden kunnen veroorzaken in nabijgelegen gebouwen of kunstwerken.

Doel
Het doel van de training is meer inzicht te geven in de mogelijkheden van digitale inclinometingen. Door dit verbeterde inzicht kunt u digitale inclinometers en de bijbehorende software optimaal benutten.

Inhoud cursus

 • Installatie inclinometer
 • Inclusief de keuze van het type casingbuis, de oriëntatie van de buis en het stabiliseren van de buis met Bentoniet of Grout.
 • Inclinometingen in het veld
  Inclusief temperatuur stabilisatie en onderhoud van de apparatuur. Een demolocatie is aanwezig tijdens de training.
 • Downloaden van meetgegevens vanuit de PDA naar de pc software
 • Presentatie van meetgegevens met behulp van In-Site software
 • Kalibratie van Inclinometer apparatuur

Klik hier om te vragen naar het cursusprogramma en het inschrijvingsformulier.

SIT cursus

De Profound SIT-serie (SIT/SIT +/SIT pro) is zowel geoptimaliseerd voor het gebruik in het veld als voor de geavanceerde interpretatie en het efficiënt beheren van de meetgegevens. Het doel van de SIT cursus is om het meeste uit het systeem en daarmee uit de techniek van akoestisch doormeten te halen.

Datum: dinsdag 25 augustus
Locatie:
 Waddinxveen
Taal: De cursus is Nederlandstalig

Benut alle mogelijkheden van uw SIT apparatuur
Tijdens de 1-daagse SIT cursus zal de cursusleider in het kort de theorie achter het akoestisch doormeten van funderingspalen behandelen. Hierna komen richtlijnen en codes aan de orde. Ook de meet- en verwerkingsprocedure conform de herziene CUR-Aanbeveling 109:2013 zullen tijdens het verdiepingsgedeelte van de cursus worden besproken.

Verder wordt uitgebreid aandacht besteedt aan het op professionele en efficiënte wijze akoestisch doormeten van funderingspalen conform de richtlijnen. Ook zal behandeld worden hoe u de meetsignalen het beste kunt verwerken, analyseren en rapporteren.

Tijdens de cursus zal er voldoende tijd zijn voor vragen en voorbeelden uit de praktijk.

Klik hier om te vragen naar het cursusprogramma en het inschrijvingsformulier.

PDA/DLT cursus

High strain dynamic tests require special knowledge and experience. Only qualified engineers should directly run the tests and do further interpretation. New users are strongly advised to follow the PDA/DLT training course at the Profound Academy where operation of the system, the theory of PDA/DLT and interpretation of the measurement signals are discussed.

Place of course: Waddinxveen, the Netherlands or on location
Language: This course will be given in English

Introduction

The main goal of this PDA/DLT course is to teach and further train users in preparing and operating the PDA/DLT-system and processing and analysing measurement signals.

After the PDA/DLT course, participants will be able to perform pile driving analysis and dynamic load testing in a professional way making the most of the technique and the system.

Make the most of your PDA/DLT

During this one-day PDA/DLT course the course instructor will cover the theory behind pile driving analysis and dynamic load testing and how to optimally work with the Profound PDA/DLT series. Key points of the course are:

 • Theory/background
 • Software settings
 • Preparations and awareness at the job site
 • Sensor mounting
 • Measurement, data processing and reporting

The PDA/DLT course has been fully revised and updated in conjunction with the new Profound PDA/DLT-series. Participants are geotechnical professionals from all around the world. During the course sufficient time will be dedicated for discussions as well as for hands-on application and cases from daily practice.