T: +31 (0)182 640 964 · E: sales@profound.nl · support@profound.nl

Zettingsmetingen

Zettingsmetingen
IS-Liquid Level Sensoren

Het gesloten vloeistof waterpassysteem van Profound, het digitale IS-Liquid Level Systeem, is een effectieve tool voor de precisiemonitoring van zettingen. Typische toepassingsgebieden zijn de monitoring van ondertunneling en graafwerkzaamheden en het compenseren van ophogingen in de buurt van kunstwerken. Zo is het Profound systeem bijvoorbeeld toegepast bij het plaatsen van de vijfde baan op Schiphol om de zettingen van de zandophogingen tijdens het bouwrijp maken te meten.

Voor elk project worden sensoren geselecteerd met het juiste meetbereik, om zeker te kunnen zijn van accurate zettingsmetingen: de hoogteverschillen moeten binnen bereik blijven, ook na de te verwachten zettingen.

Belangrijkste voordelen:

  • Het systeem reageert onmiddellijk op zettingen, aangezien er geen vloeistof tussen de sensoren stroomt.
  • Intelligente Sensor Technologie met data in engineeringseenheden (mm)
  • Voor elk project worden sensoren geselecteerd met het juiste meetbereik
  • De sensor compenseert automatisch de temperatuur.
  • Gemakkelijk te transporteren
  • Geen problemen met condensatie
  • Geen electronica in omgeving met hoge luchtvochtigheid
  • Eenvoudig ontluchten van lucht- en vloeistofslangen
  • Eenvoudige controle op luchtbubbels in het systeem

Tijdens de installatie worden de sensoren onderling verbonden met een drukslang, luchtcompensatieslang en een digitale IS-datakabel.

Real-time precisie monitoring van zettingen.

Het meetsysteem registreert zeer nauwkeurig en continu de drukverschillen tussen de verschillende meetpunten en het referentiepunt. Deze drukverschillen worden omgerekend (uitgaande van het volumieke gewicht van water) in een hoogteverschil tussen de verschillende meetpunten en het referentiepunt. Het systeem reageert onmiddellijk op zettingen, aangezien er geen vloeistof tussen de sensoren stroomt. Elke meting is direct digitaal beschikbaar en de sensor compenseert automatisch de temperatuur.

Bediening

De draadloze, ingebouwde 4G/GPRS-verbinding in de bijbehorende IS-module maakt remote monitoring mogelijk. Deze Internet Solar IS-module is een combinatie van stroom­voorziening, datalogger en 4G/GPRS-modem en levert de data backup voor het systeem.

Dataverwerking

Data kan op vooraf ingestelde intervallen worden geupload voor online monitoring. U kunt er ook voor kiezen om de data via e-mail naar uw PC te sturen, zodat u er altijd bij kunt.

Toepassing

Typische toepassingsgebieden zijn de monitoring van ondertunneling en graafwerkzaamheden en het compenseren van ophogingen in de buurt van kunstwerken.

Download

Neem voor de laatste informatie contact met ons op via sales@profound.nl