SOIL INSTRUMENTS

WERELDWIJDE STANDAARD IN GEOTECHNISCHE INSTRUMENTATIE

Al meer dan een halve eeuw van excellentie in productie. Soil Instruments is wereldleider in het ontwerpen, productie en levering van hoogwaardige geotechnische en structurele monitoringsproducten.

We hebben meer dan 50 jaar ervaring in monitoring van dammen, reservoirs, diepe uitgravingen, aardverschuivingen, grondwerken, tunnels en spoorwegen, structuren, en werken aan structuren en omgevingen op een wereldwijde schaal.

Enkele van onze recente projecten zijn het leveren van instrumentatie voor Crossrail C701, Europa's grootste civieltechnische bouwproject in Europa, de metro van Perth; de Son La-dam in Vietnam; de Marina Barrage in Singapore en talrijke Network Rail-trajecten in het Verenigd Koninkrijk.

Bezoek onze projectenpagina voor meer informatie over onze mogelijkheden en hoe Soil Instruments betrouwbaarheid, veiligheid en stabiliteit kan bieden.

Naast ons hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk hebben we kantoren in Frankrijk, Duitsland en Australië, waardoor we opdrachten op een wereldwijde schaal kunnen beheren.

Digitale Inclinometers

Inclinometers worden gebruikt om horizontale verplaatsingen in de grond of constructies te meten. De metingen leveren belangrijke informatie op over de diepte, richting, grootte en snelheid van bewegingen, op voorwaarde dat frequente herhalingsmetingen worden uitgevoerd. De metingen worden onder andere gebruikt om vervormingen in kaart te brengen op bijvoorbeeld: damwanden, diepwanden, kademuren, dijken, transportleidingen en allerlei andere constructies. 

GEOSmart

GEOSmart is een modulaire in-place inclinometer die bestaat uit MEMS-sensoren die serieel zijn aangesloten en 0,5 meter uit elkaar zijn geplaatst op een roestvrijstalen geleider met een enkele kabel die over de lengte van de snaar loopt. Dit vereenvoudigt de installatie aanzienlijk en vermindert het aantal kabels dat uit de bovenkant van het boorgat steekt. GEOSmart wordt geïnstalleerd in een 40 of 70 mm buis en wordt gebruikt voor continue monitoring van horizontale verplaatsingen in geotechnische toepassingen zoals ophogingen, keerwanden en aardverschuivingen. Dankzij de lichtgewicht, robuuste constructie met verbindingen die tot 90° kunnen buigen, is de GEOSmart eenvoudig naar de locatie te transporteren en kan hij door slechts één technicus worden geïnstalleerd. Het hergebruik van sensoren is ook eenvoudig. De segmenten kunnen op elke gewenste lengte worden aangesloten.

Piëzometer

De piëzometer kan in een boorgat, peilbuis of waterput geplaatst worden. De kabel van de piëzometer kan worden aangesloten op een uitleesapparaat voor handmatige metingen of op een datalogger voor continue monitoring.

Gegevensverwerking

De gegevens kunnen handmatig worden uitgelezen of het systeem kan worden aangesloten op een datalogger die de gegevens op de gewenste intervallen naar je FTP-omgeving stuurt. De uitvoer is beschikbaar in standaard technische eenheden voor verdere verwerking.

Toepassing

De piëzometer wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de lokale waterdruk. Bij ophogingen kan hij bijvoorbeeld aangeven wanneer de volgende laag kan worden toegevoegd. Andere toepassingen zijn het monitoren van waterniveaus tijdens ontwateringsoperaties of binnen dijklichamen.

De voordelen van deze VW-piëzometer van Soil Instruments zijn onder andere
- Smalle diameter van slechts 19 mm
- Ingebouwde temperatuurcompensatie
- Snelle reactie op veranderingen in waterdruk in doorlatende bodems
- Verkrijgbaar in verschillende meetbereiken (0-1000 kPa)

Casings

Het wordt aanbevolen om de inclinometer te gebruiken in de speciaal verkrijgbare boorbuizen.

Het gebruik van de inclinometerbehuizing zorgt voor een lange levensduur en is eenvoudig en snel te installeren.

De kokers zijn verkrijgbaar in secties van 1, 2 of 3 meter, zodat de gewenste meetdiepte eenvoudig kan worden bereikt. Om vuil in de meetbuis te voorkomen, zijn de buizen voorzien van een boven- en onderafsluiting. Om vandalisme te voorkomen is deze bovenafsluiting ook verkrijgbaar met een afsluitbaar veiligheidsdeksel. 

Loadcell

Load cells worden gebruikt om de belasting te controleren. Typische toepassingen waarbij load cells worden gebruikt zijn het testen van ankers, tunnelverbindingen of paalbelastingen. Load cells zijn verkrijgbaar in verschillende modellen van 300 kN tot 3000 kN. De loadcel is uitgerust met een kabel die kan worden aangesloten op het Profound IS systeem. Zo worden de meetgegevens opgeslagen in de IS-Field Unit voor verdere verwerking op de pc.

Downloaden

Downloaden hier de Inclinometer Pro informatieblad

Downloaden hier de Easy Connect Behuizing gegevensblad

Downloaden hier de GEOSmart informatieblad

Downloaden hier de Strain Gauge Loadcell gegevensblad

Downloaden hier de Piëzometer gegevensblad

Downloaden hier de Waterniveaumeter gegevensblad

Downloaden hier de hellingsensor gegevensblad

Waterniveaumeter

Met dit systeem kun je eenvoudig handmatig het waterniveau meten in een peilbuis of boorgat. Er zijn twee typen verkrijgbaar: een met een smalle sonde met een diameter van 12 mm en een standaard sonde met een diameter van 15 mm. De standaardversie kan ook geleverd worden met een temperatuursensor. Beide versies zijn verkrijgbaar met kabellengtes van 30 tot 500 meter.

Operatie

Het systeem is eenvoudig te gebruiken. Laat de sonde in de peilbuis of het boorgat zakken. Wanneer de sonde in contact komt met water, geeft het systeem een geluidssignaal. De waterdiepte kan vervolgens eenvoudig worden afgelezen.

Tiltmeter

Tiltmeters worden gebruikt om de helling van een object in verticale richting te meten. 

De sensor is vooral handig als er geen duidelijk zicht is of als de toegang tot de projectlocatie beperkt is. Elke kantelsensor is aangesloten op een datalogger voor voeding, gegevensopslag en verzending naar je pc of server voor verdere verwerking van de meetgegevens.

Kantelsensoren zijn verkrijgbaar in verschillende types.

Scroll naar boven
× Neem contact met ons op