De WOODPECKER en de WOODPECKER-Forest

De WOODPECKER is een gebruiksvriendelijk, niet-destructief testapparaat dat ontworpen is om de kwaliteit, dichtheid en sterkte van houten voorwerpen nauwkeurig te beoordelen. Het helpt bij het detecteren van potentieel bederf veroorzaakt door factoren zoals veranderingen in vochtigheid, schimmel en termieten. Het biedt metingen in millimeters (0-55 mm) voor vergelijking met referentietabellen of technische documenten om de dichtheid en kwaliteit van hout te bepalen. 

De voordelen

Bosbeheer

Gespecialiseerde slagpennen voor bosbeheertaken kunnen worden geïntegreerd in de WOODPECKER. Gezien de mogelijke achteruitgang van de houtkwaliteit door versnelde boomgroei, is het noodzakelijk om de effecten van intensief beheer op de houtvorming en geschiktheid voor verschillende toepassingen te beoordelen. 

Technische Specificaties WOODPECKER

Technische specificaties Specht
Meetbereik0 - 50 millimeter
Dubbele hoofdspanning 61 ± 4,9 N (gespecificeerd in certificaat)
Duwsnelheid5,03 ± 0,24 m/s (gespecificeerd in certificaat)
Gewicht van apparaat inclusief slagpin2,6 kg
Afmetingen behuizingLengte max. 31,7 cm; ø max. 5,9 cm
Gewicht slagpin ø 5 mm35 gram
Diameter borgpenø 5 mm
Diameter voorste borgpenø 2,5 mm
BehuizingGemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en aluminium
Een complete WOODPECKER bestaat uitHoutdichtheidstester incl. twee slagpennen (ø 5 mm of ø 2,5 mm), O-ringen, oplader, inbussleutel, pinsleutel, kalibratiecertificaten en handleiding in stevige koffer

DOWNLOADS

Profound Pile Integrity Testing SIT-serie, de slimste paalintegriteitstesters ter wereld

Combineer een gevoelige 3D-sensor met een compacte, waterdichte unit en een krachtige verwerking, en het resultaat is een ongeëvenaarde prestatie in het monitoren van trillingen.

Scroll naar boven
× Neem contact met ons op