BAT-SYSTEM

Effectief meten van waterspanning en bodemdoorlatendheid met het BAT® grondwater meetsysteem

Waterspanning heeft een sterke invloed op het gedrag van de bodem, waarbij zelfs kleine veranderingen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben, vooral in bodems met een lage doorlatendheid. Met de BAT®-Met het grondwater monitoring systeem kunt u de waterspanning vaak en betrouwbaar controleren, vooral in slecht doorlatende bodems.

Het BAT-systeem maakt zowel een directe uitlezing van waterspanningen mogelijk als de optie om fluctuaties in de waterspanning op afstand nauwkeurig te volgen. Met een extra permeabiliteitset biedt het BAT-systeem de extra mogelijkheid om de permeabiliteit van de bodem te bepalen en/of nauwkeurige grondwatermonsters te verzamelen.

Het gepatenteerde BAT-grondwatermeetsysteem is een innovatieve en bewezen technologie voor het monitoren en testen van grondwater. Het BAT-systeem wordt al meer dan 30 jaar met succes gebruikt in een groot aantal grondwatermonitoringsprojecten wereldwijd.

Belangrijkste voordelen

"Controleer en volg moeiteloos waterspanningsschommelingen in slecht doorlatende bodems met het innovatieve en bewezen BAT®-Grondwatermonitoringsysteem, dat al meer dan 30 jaar wereldwijd wordt vertrouwd."

Toepassing

Met het BAT®-systeem kunt u:

  • De poriëndruk nauwkeurig en efficiënt meten
  • Drukschommelingen in de bodem bijhouden
  • De meetgegevens op afstand bewaken of direct uitlezen in technische eenheden
  • Bepaal de doorlatendheid van de bodem (met een extra set)
  • Verzamel nauwkeurige grondwatermonsters (met een extra set)

Referenties

Operatie

Het BAT-systeem bestaat uit een filtertip en een sensor. De filtertip is eenvoudig te installeren omdat de tip geen gevoelige elementen bevat en niet verbonden is met een elektrische kabel of slang tijdens de installatie. De filtertip wordt aangesloten op een verlengbuis, bijvoorbeeld een standaard gasbuis van één inch, en naar de gewenste installatiediepte geschoven.

Vervolgens wordt de BAT-sensor in de pijp neergelaten. Zodra de sensor verbinding maakt met de filtertip, starten de waterspanningsmetingen. Dankzij het snelle verbindingssysteem kan de functie van zowel de BAT-sensor als de BAT-filtertip op elk moment worden gecontroleerd. Na afloop van de metingen kan de sensor eenvoudig worden teruggehaald en opnieuw worden gebruikt op een andere locatie.

De BAT-sensor zonder BAT-filtertip kan ook worden gebruikt in standpijpen, die extra flexibiliteit aan het systeem toevoegen.

Afhankelijk van de projectvereisten kan het BAT-systeem in verschillende opstellingen worden geïnstalleerd, zoals enkelvoudig, geclusterd of als onderdeel van een groot monitoringsnetwerk.

Gegevensverwerking

Een enkele BAT-sensor kan worden uitgerust met een batterijhouder en kan meetgegevens opslaan voor een periode tot 8 maanden. Bij gebruik als een enkele datalogger in het veld wordt het BAT-systeem geprogrammeerd met een robuuste handheld IS-veldunit om metingen te starten en later de gegevens te downloaden.

Je kunt het BAT-systeem integreren in een digitaal Profound IS-netwerk, waardoor de voortgang van het project op afstand bewaakt kan worden. Eén tot tien BAT-sensoren kunnen gecombineerd worden met een ISIS-module. Deze internet solar module is een volledig digitale unit die de mogelijkheid biedt om op afstand en/of direct in het veld te monitoren. Met de ISIS-module, in combinatie met de IS-field unit, kun je direct een meting in het veld weergeven of metingen instellen, loggen en downloaden. De ISIS-module is een gecombineerde voeding, datalogger, GPRS-modem en biedt een gegevensback-up.

Scroll naar boven
× Neem contact met ons op