GEO-technisch monitoring

Nauwkeurige bewaking met het Profound Intelligent Sensor System

Het Profound Intelligent Sensor System is een effectief hulpmiddel voor nauwkeurige monitoring in de geotechniek. Real-time meetgegevens online of op uw PC maken het mogelijk om uw project op afstand te monitoren. Al meer dan 25 jaar wordt het unieke en betrouwbare IS-systeem, inclusief het IS gesloten vloeistof niveausysteem, met succes gebruikt in een groot aantal monitoringprojecten wereldwijd.
Het IS-systeem combineert geavanceerde netwerktechnologie met bestaande kostenbesparende technieken. Andere voordelen zijn de snelle en eenvoudige installatie, de digitale verwerking en de minimale tijd en inspanning die nodig is om vaak een groot aantal sensoren uit te lezen.

Belangrijkste kenmerken

Toepassing

Typische toepassingen zijn het monitoren van zettingen en waterspanningen, evenals het monitoren van belastingen en rekmetingen.

Verschillende soorten metingen kunnen eenvoudig worden gecombineerd in één netwerk, omdat elke sensor (bijvoorbeeld een belastings-, rek- of druksensor) is uitgerust met de 'Intelligent Sensor' technologie (IS).

Referenties

Operatie

Met de volledig digitale IS-module in combinatie met de IS-field unit kun je direct een geotechnisch meetnetwerk opzetten voor maximaal 25 meetpunten per logger in het veld (batterij gevoed). De IS-module is de netwerkvoeding, datalogger, zender en biedt een gegevensback-up.

Gegevensverwerking

De IS-module wordt gevoed door een lithiumbatterij en een ingebouwd zonnepaneel. De energieterugwinning via het geïntegreerde zonnepaneel zorgt voor een optimaal gebruik van de beschikbare stroom. Door de combinatie van batterij en zonnepaneel kan de IS-module efficiënt werken in het veld. De module kan ook permanent op het lichtnet worden aangesloten, dan werkt de interne accu als UPS.

Dit compacte, veelzijdige apparaat heeft een geïntegreerde 4G-modem, waardoor je verschillende sensoren kunt aansluiten, zoals loadcellen, poriëndruk- en vloeistofniveau sensoren, voor naadloze wereldwijde gegevensoverdracht.

  • Waterdicht en robuust voor elke omgeving
  • Geïntegreerde 4G-modem met terugvalopties
  • Geavanceerde antennegeometrie
  • Kies tussen online uploaden of levering per e-mail
  • Oplaadbare batterijen en efficiënt zonnepaneel
  • Veelzijdige montagebeugel en eenvoudige veldconfiguratie
  • Groot ringgeheugen voor het uitgebreid bewaren van gegevens

Je kunt de meetresultaten snel en eenvoudig verwerken, exporteren of grafisch weergeven op een Windows pc, en je kunt het IS-systeem aanpassen aan je eigen behoeften.

Scroll naar boven
× Neem contact met ons op