Over ons

Profound combineert innovatieve technologieën en uitgebreide kennis in ons productassortiment ten behoeve van onze klanten over de hele wereld. Het is ons doel om u te voorzien van de best beschikbare technologie op een gebruiksvriendelijke manier.

We ontwikkelen en verkopen diagnostische en monitoringsystemen voor funderingspalen, professionele en kosteneffectieve systemen voor kwaliteitscontrole en kwaliteitsborging van funderingspalen en andere structurele componenten, en zijn al meer dan 50 jaar pionier op dit gebied.

Meer dan 50 jaar geleden opgericht

Het bedrijf begon in de jaren 1960 als een groep van de afdeling Bouw- en Constructieonderzoek binnen de Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO), de op één na grootste R&D-organisatie in Europa. De Foundation Pile Diagnostic Systems (FPDS) Group, zoals het bedrijf werd genoemd, voerde een breed scala aan activiteiten uit voor haar klanten op het gebied van funderingspalen testen met state-of-the-art technologie die was ontwikkeld in onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Hun apparatuur en software stelden klanten ook in staat om zelf funderingspalen te testen of te monitoren.

In de jaren 1980 groeide de markt, met name de internationale markt, voor deze activiteiten aanzienlijk. Om een optimale dienstverlening aan alle klanten (inclusief de internationale klanten) te kunnen blijven garanderen met behoud van de hoge technologische standaarden van de producten, werd in 1999 besloten de afdeling om te vormen tot een volledige dochteronderneming van TNO. Deze dochteronderneming kreeg de naam Profound (PROfessional FOUNdation Diagnostics) en werd drie jaar later afgesplitst van de TNO-organisatie toen het in 2002 een privaat bedrijf werd.

Als onafhankelijk bedrijf gaat Profound door met het werk dat 50 jaar geleden werd gestart, om zijn klanten (nu in meer dan 40 landen) tegemoet te komen en ook om te innoveren door voortdurend nieuwe praktische toepassingen beschikbaar te maken voor de markt op het gebied van funderingstechnieken en geotechnische monitoring.

ISO 9001:2015 gecertificeerd

Profound BV is een ISO 9001:2015 gecertificeerd bedrijf, toegekend door TÜV Rheinland Nederland.

TÜV Rheinland Nederland is een onafhankelijke organisatie erkend door de Nederlandse Raad voor Accreditatie. TÜV Rheinland is een van de toonaangevende internationale leveranciers van technische diensten voor kwaliteit en veiligheid. TÜV Rheinland geeft kwaliteitscertificaten uit voor producten en systemen of voor het bedrijf zelf.

© 2024, Profound, Waddinxveen, Nederland Alle rechten voorbehouden.

MVO-beleid

Als onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO) richt Profound zich op verantwoord ondernemen en doen we ons uiterste best om sociale en milieukwesties aan te pakken. Deze visie wordt door Profound op strategisch en operationeel niveau ingevuld en in praktijk gebracht.

We weten dat het belangrijkste wat we kunnen doen om onze impact op het milieu te verminderen, is investeren in ontwerp, onze bestaande producten verbeteren en milieuvriendelijke productieprocessen gebruiken.

Daarom ontwerpen we onze producten zo energiezuinig mogelijk, gebruiken we zo min mogelijk materialen, duurzame materialen en gifvrije elektronische componenten en maken we producten met een langere levensduur. Dit maakt deel uit van onze focus op het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Profound streeft ernaar zijn koolstofvoetafdruk verder te verkleinen.

De afgelopen jaren heeft Profound geïnnoveerd in het ontwikkelen van groenere producten door het verminderen van giftige stoffen en meer duurzame energiebronnen.

Elektronische printplaten en aanverwante componenten bevatten een minimale hoeveelheid giftige stoffen. Hardwareveranderingen resulteerden in een 100% loodvrij soldeerproces in combinatie met het gebruik van milieuvriendelijke vloeimiddelen die oplosbaar zijn in water.

Oudere productunits zijn vervangen door dunne unibodybehuizingen van recyclebaar, duurzaam aluminium.

Bovendien kunnen we met trots vermelden dat we onlangs producten hebben gelanceerd met zeer efficiënte zonnepanelen en/of oplaadbare batterijen om het gebruik van batterijen en andere milieuonvriendelijke bronnen verder terug te dringen.

Onze producten worden wereldwijd naar onze klanten verzonden in gerecyclede kartonnen dozen van 100%. Om het gebruik van plastic tot een minimum te beperken, maken we gebruik van de beschermende kartonnen inzetstukken. We doen er alles aan om onze verpakkingen zo klein mogelijk te houden om te grote pakketten te voorkomen.

Binnen ons kantoor beperken we het aantal afdrukken tot een minimum en indien nodig worden documenten zoveel mogelijk afgedrukt op gerecycled papier met dubbele bedrukking.

Bovendien scheiden we inkomende verpakkingsmaterialen zoals plastic, papier en lege batterijen van onze producten. Deze belangrijke afvalstromen worden regelmatig opgehaald door gespecialiseerde bedrijven en op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier gerecycled.

Onze werknemers een veilige en gezonde werkomgeving bieden is een van onze prioriteiten. We streven naar veilige en gezonde werkomstandigheden voor al onze werknemers en verwachten dit ook van onze leveranciers.

Profound gelooft sterk in verantwoordelijk sociaal en ethisch gedrag en streeft naar evenwicht in de belangen van de verschillende belanghebbenden. Goed ondernemerschap, integriteit, openheid en transparantie van beslissingen van het management en goed toezicht zijn de uitgangspunten van ons bedrijfsbeleid. Daarnaast wil Profound omgaan met maatschappelijke vraagstukken zorgvuldig.

Dit geldt ook voor onze externe distributeurs en leveranciers. We verwachten dat zij voldoen aan de eisen die Profound stelt.

Scroll naar boven
× Neem contact met ons op