> Home

Publications

Article

Title:

""Paalschachtcontrole met behulp van spanningsgolven" - een evaluatie van "hamertje tik" als meetmethode voor het controleren van de continuiteit van de paalschacht."
Authors: dr. ir. A.J.G. Schellingerhout en ir. T.K. Muller

Published in:

Cement, nr 4 april 1996
Abstract: In Nederland worden jaarlijks vele palen gecontroleerd door middel van integriteitsmetingen. Het doel van deze meting: afwezigheid van verstoringen in de paalschacht aantonen, zodat de palen in staat zijn om de belasting op de paalkop door te geven aan de draagkrachtige laag. De meting wordt uitgevoerd door met een hamer op de paalkop te slaan. Deze slag wekt een spanningsgolf op in de paal. De responsie van de paalkop wordt dan geregistreerd tegen de tijd, wat informatie verschaft over de toestand van de paalschacht. Door de analogie met een bekend kinderspel heeft deze meettechniek de naam "hamertje tik" gekregen. Hoewel de techniek reeds jaren wordt gebruikt, zijn de mogelijkheden en beperkingen niet bij iedere betrokkene bekend. Deze bijdrage hoopt dit te verbeteren.
Download download Lees de volledige tekst in itsart2_NL.pdf (size: 194 kB).Om dit document te kunnen bekijken, heeft u de Adobe Acrobat Reader nodig. Deze kunt u gratis downloaden van de Adobe website.

 

 

profound
Pile Integrity Tester 
go to dutch   logos